Menu

Jouw zwangerschap

Je bent zwanger, gefeliciteerd! Voor jou en je partner breekt een bijzondere periode aan.

kelly-sikkema-692353-unsplash

Zwanger zijn: het is een wonder. In jouw buik groeit een nieuw leventje. In je lichaam gebeurt van alles en je kunt last krijgen van vervelende zwangerschapskwaaltjes. Je hebt allerlei vragen: wanneer ga ik naar de verloskundige, wat mag ik wel of niet eten, moet ik extra vitaminen slikken, heb je altijd last van misselijkheid?

Bij ons ben je in goede handen! Voor, tijdens en na je zwangerschap. Wij staan klaar om je vragen te beantwoorden.

Signalenkaart

Speciaal voor jou hebben wij een signalenkaart samengesteld. Op deze kaart staan de signalen die je tijdens je zwangerschap nooit mag negeren! Dus heb je een van de klachten van de signalenkaart? Aarzel niet en bel direct met je verloskundige. Ook als je deze klachten niet hebt en je ongerust bent: bel!

pregnant-woman-1910313_1920
heart-700141_1920

Zwangerschapstrimesters

Een gemiddelde zwangerschap duurt ongeveer 40 weken. Deze 40 weken delen wij op in 3 zwangerschapstrimesters.

Inschrijven Zwangerschapsberichten

Je wilt je graag goed voorbereiden op je zwangerschap. Wat moet je weten over de zwangerschap? Wat moet je regelen voor de komst van je kindje? Hoe ga je om met die vervelende zwangerschapskwalen?

Wij helpen je met deze vragen en meer. Ga dus niet googlen, maar lees onze zwangerschapsberichten. Hier vind je alle informatie op 3 momenten in je zwangerschap. Wel zo fijn. Zo weet je precies wat, hoe en wanneer je zaken moet regelen.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

Veelgestelde vragen

  • Ik ben zwanger, wat nu?
    • Je zwangerschapstest is positief: je kunt contact opnemen met de verloskundige. Is er een medische indicatie voor de begeleiding van een gynaecoloog, dan krijg je een verwijzing van de huisarts of verloskundige.

  • Hoe kan ik mijzelf aanmelden bij Moeders voor Moeders?
    • Je kunt je aanmelden vanaf het moment dat je weet dat je zwanger bent tot en met de 11e week van je zwangerschap. Meedoen kan vanaf de 6e tot en met de 16e week. In deze periode bevat je urine namelijk het meeste hCG-hormoon. En van dit hormoon maakt men medicijnen gemaakt voor vrouwen die een vruchtbaarheidsbehandeling ondergaan.
      Meld je aan via de website bij Moeders voor Moeders.

  • Wat moet ik doen bij bloedverlies in de eerste 12 weken?
    • Vaginaal bloedverlies aan het begin van een zwangerschap komt regelmatig voor. Heb je nog niet een eerste echo gehad en heb je last van bloedverlies? Neem gelijk contact op met de verloskundige of gynaecoloog. Heb je al wel een echo gehad en het hartje van het embryo zien kloppen? Dan is de kans groot dat het onschuldig bloedverlies betreft.
      Neem wel contact met je verloskundige of gynaecoloog op als je veel bloed verliest. Klik hier voor meer informatie over bloedverlies aan het begin van de zwangerschap.

  • Waar kan ik hulp krijgen om te stoppen met roken?
    • Soms rook je nog terwijl je zwanger bent. Of omdat het je niet gelukt is voor de zwangerschap te stoppen of omdat je ongepland zwanger raakte. Kom dan nu in actie en stop met roken. Je verloskundige, gynaecoloog of huisarts kan je hierbij helpen.
      Klik hier om meer te lezen over het stoppen met roken.

  • Wat te doen bij een miskraam?
    • Bij een miskraam begeleiden wij je zoveel mogelijk op medisch en emotioneel gebied. Wij ondersteunen je bij het verwerken van het verlies en overleggen met jou hoe nu verder. De gynaecoloog of verloskundige staan je bij met informatie. Het is fijn om deze informatie nog even rustig thuis door te lezen. Klik alvast hier voor meer informatie.

  • Ik ben naar het ziekenhuis verwezen, wat nu?
    • Het kan zijn dat je tijdens de zwangerschap door je verloskundige wordt doorgestuurd naar het ziekenhuis/ de tweede lijn voor extra controles. Dit wordt vaak gedaan als er in de zwangerschap iets optreedt wat extra aandacht nodig heeft. Op deze pagina kan je betrouwbare informatie vinden over wat je kan verwachten en wat er nu verder gaat gebeuren.

      Daarnaast kan je op deze pagina belandt zijn omdat je al onder controle van het ziekenhuis loopt en meer informatie wilt.

      Meer informatie over specifieke redenen om in het ziekenhuis onder controle te zijn, vind je op de website van Rivas Beatrixziekenhuis.

  • Wat betekent het Coronavirus voor mijn zwangerschap en bevalling?
    • Het Coronavirus kan gevolgen hebben voor de gezondheid van moeder en kind. Als je klachten hebt, laat je testen, blijf thuis en neem contact op met je verloskundige of gynaecoloog.

      Je kan een oproep krijgen voor vaccinatie. Wat moet je doen? Deze informatiekaart helpt je bij de keuze om wel of geen prik te halen. Ook kan je met deze informatiekaart makkelijker overleggen met je huisarts, verloskundige of gynaecoloog, over de prik tegen corona. Op deze pagina staan meerdere informatiebronnen, zoals filmpjes en richtlijnen, op een rij.

      Of je nu wel of niet bent gevaccineerd, houd je aan de reguliere voorzorgsmaatregelen, zoals handen wassen, afstand houden en het dragen van een mondneusmasker. Laat je testen bij klachten.

zwangerschap foto onderin

Zwanger?

Volg een cursus of voorlichting.

Je wilt je zo goed mogelijk voorbereiden op de bevalling. Het is dan fijn om een cursus te volgen die bij jou past. Wij hebben voor jou de verschillende cursussen in de regio op een rijtje gezet!

Bekijk alle cursussen
blueBottomContainer