Menu

Jouw eerste trimester

De eerste 3 maanden van jouw zwangerschap noemen wij het eerste trimester. Samen met je partner wil je optimaal voor jullie kindje zorgen; een goed moment om naar je leefstijl te kijken.

zwangerschap header

Vanaf het eerste moment dat je zwanger bent, begint je lichaam al te veranderen. Je bent misschien misselijk of moe, je moet vaker plassen en je borsten voelen gespannen aan. Dit zijn klachten die horen bij de eerste 3 maanden van je zwangerschap.

De zwangerschapstest is positief. En nu? Het is nu tijd om een afspraak te maken met de verloskundige of gynaecoloog.

pexels-jonathan-borba-4513731
heart-1450300_1920

Heb je een medische indicatie? Dan is het geruststellend om te weten dat de gynaecoloog je van het begin tot het eind van je zwangerschap begeleidt. Heb je geen medische indicatie? Dan kun je terecht bij de verloskundige.

Wil je meer informatie over de eerste 3 maanden van je zwangerschap? Hieronder vind je verschillende folders.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

Veelgestelde vragen

  • Wat kan ik doen aan misselijkheid in de zwangerschap?
    • 8 op de 10 vrouwen zijn in de eerste periode van de zwangerschap misselijk. Het begint meestal tussen de 4e en de 7e zwangerschapsweek. Veel vrouwen hebben de meeste klachten rond de 9e zwangerschapsweek. Lees hier tips die kunnen helpen, waar je op moet letten en welke medicijnen je soms krijgt voorgeschreven.

  • Waar kan ik hulp krijgen om te stoppen met roken?
    • Soms rook je nog terwijl je zwanger bent. Het is niet gelukt om voor de zwangerschap te stoppen of je bent ongepland zwanger geworden. Dan is dit het moment om in actie te komen en te stoppen met roken. Je verloskundige, gynaecoloog of huisarts helpen je hierbij. Klik hier om meer te lezen over het stoppen met roken.

  • Wat kan ik verwachten bij een tweelingzwangerschap?
    • Tijdens de eerste echo kan blijken dan je in verwachting bent van een tweeling. De gynaecoloog begeleidt dan je zwangerschap en bevalling. In Nederland bestaat een Vereniging voor Meerlingen. Hier vind je meer informatie over aangepast zwangerschapsverlof, het verloop van een meerlingzwangerschap en de mogelijke complicaties. Klik hier voor meer informatie.

john-looy-755994-unsplash