Menu

Kennismakingsgesprek

Wij vinden het prettig om alvast met elkaar kennis te maken voordat je bevalt en de kraamtijd begint. Daarom nemen wij tijdens je zwangerschap contact met je op voor een afspraak of bij jou thuis of telefonisch.

baby-shoe-1100x733

Voor de 32e week van de zwangerschap komt de kraamzorg bij jou langs voor een huisbezoek. Tijdens dit huisbezoek horen wij graag wat jouw wensen zijn voor de kraamweek. Zijn er bijzonderheden waarmee wij rekening moeten houden? Wat zijn je eerdere ervaringen? En wij vertellen jou wat je in de kraamweek van ons kunt verwachten.

Heb je meer kinderen dan weet je intussen hoe het werkt en kan het intakegesprek ook telefonisch verlopen.

De kraamzorg geeft je voorlichting en praktische informatie over de kraamweek. Uiteraard houden wij rekening met jouw wensen en behoeften. Tijdens dit gesprek komt een aantal zaken op tafel:

  • Het Landelijk Indicatie Protocol. Hierin staat uitgelegd hoeveel uur kraamzorg vanuit de basisverzekering voor jou is geregeld. Hierbij kijkt men wat goed is voor jou, je kind en de rest van het gezin.
  • De Arbo-richtlijnen voor kraamverzorgenden. Staat bijvoorbeeld jouw bed al omhoog? Heb je alle spullen in huis voor de bevalling en de kraamweek?
  • De taken van de kraamverzorgenden. Wat doen zij wel en wat niet? Wat mag je van hen verwachten?
  • Ga je borstvoeding of flesvoeding geven?
  • Beval je thuis of in het ziekenhuis?

Zijn alle zaken besproken? Weten we van elkaar wat we kunnen en mogen verwachten? Dan leggen wij de afspraken vast zodat jouw kraamverzorgende tijdens de kraamweek precies weet wat afgesproken is.

Zwanger?

Volg een cursus of voorlichting.

Je wilt je zo goed mogelijk voorbereiden op de bevalling. Het is dan fijn om een cursus te volgen die bij jou past. Wij hebben voor jou de verschillende cursussen in de regio op een rijtje gezet!

Bekijk alle cursussen
filip-mroz-767365-unsplash