Menu

Jouw kraamtijd

De bevalling is achter de rug. Je hebt eindelijk je kindje in je armen en de kraamtijd begint. Onze kraamzorg staat jou tijdens de bevalling en de dagen erna met raad en daad bij.

kraamzorg6
Kraamzorg is voor iedereen beschikbaar vanuit de basisverzekering!

Toegankelijke zorg

Kraamzorg is voor iedereen beschikbaar vanuit de basisverzekering!

De kraamverzorgende is er om jou alles te leren over de verzorging van je kindje én geeft gouden tips

Veilige start

De kraamverzorgende is er om jou alles te leren over de verzorging van je kindje én geeft gouden tips

De kraamverzorgende houdt de gezondheid van jou en je kind goed in de gaten

Moeder & kind gezond

De kraamverzorgende houdt de gezondheid van jou en je kind goed in de gaten

Na de kraamweek heb je alles geleerd over de verzorging van jouw kind

Zelfredzaamheid

Na de kraamweek heb je alles geleerd over de verzorging van jouw kind

Heb je vragen over je kind? Bij het consultatiebureau kun je terecht met je vragen

Consultatiebureau

Heb je vragen over je kind? Bij het consultatiebureau kun je terecht met je vragen

Kraamtijd

De kraamtijd is een bijzondere periode met veel veranderingen voor jou en je partner. De eerste 8 tot 10 dagen ondersteunen en begeleiden de verloskundige en kraamverzorgende jou en je gezin. Je bent in goede handen en je kunt samen met je gezin rustig wennen aan de nieuwe situatie. We geven veel voorlichting en advies, zorgen voor een hygiënische omgeving, we doen licht huishoudelijke werkzaamheden en we ontvangen je bezoek.
De kraamverzorgende zorgt voor de praktische zaken, leert je hoe je kind te verzorgen en houdt de baby in de gaten. Denk aan temperatuur meten, wegen en de ontlasting en de urine controleren. Wij helpen bij het voeden van de baby en we leren je hoe je baby veilig kan slapen. Ook houden wij jou in de gaten. Zo meten we regelmatig je temperatuur en hartslag en controleren de baarmoeder en eventuele hechtingen.
Er verandert nogal wat door het moederschap en je leven staat behoorlijk op zijn kop. Emoties spelen op. Je kunt twijfels hebben of onzeker zijn. De beruchte 'kraamtranen' zitten hoog. De meeste vrouwen hebben hier last van. Niet iedere vrouw zit op een roze wolk na de bevalling. Wennen aan de nieuwe situatie kost tijd. Meestal gaat deze onrust en twijfel vanzelf over. Maar praat er gerust met ons over, zeker als deze klachten langer aanhouden. Wij zijn er voor jou en je gezin.

Ben je bevallen in het Beatrix geboorte- en kindcentrum? Dan krijg je hier de kraamzorg. Eenmaal thuis neemt het kraambureau deze zorg over.

De verloskundige en kraamverzorgende werken nauw samen om jou de juiste zorg te geven tijdens de kraamtijd.

Tijdens de kraamtijd komt de verloskundige een aantal keren langs en heeft dan overleg met jou en jouw kraamverzorgende. Ben je bij je zwangerschap en bevalling begeleid door je huisarts, dan komt hij/zij langs.

Thebe-0012852
shutterstock_1050001412

Signalenkaart

Speciaal voor jou hebben wij een signalenkaart samengesteld. Ben je minder dan 2 weken geleden bevallen? En herken je één van deze signalen? Neem dan direct contact op met je verloskundige!

Consultatiebureau

Na 8 tot 10 dagen neemt het consultatiebureau de zorg voor de baby over. Zij houden de groei en ontwikkeling van je baby bij en geven informatie over voeding en inentingen. Hier kun je terecht met alle vragen over je kind. Medische vragen kun je stellen aan je huisarts.

De kraamverzorgende zorgt aan het einde van de kraamtijd voor een stipte overdracht van de zorg aan het consultatiebureau.

Kraamvrouw & nacontrole

Je lichaam heeft tijd nodig om te herstellen. Hormoonschommelingen, vermoeidheid en bekkenbodemklachten, zoals urineverlies of een zwaar drukkend gevoel in de bekkenbodem, kunnen langere tijd aanhouden. Je helpt het herstel door gezond te eten en voldoende te bewegen. Zes weken na de bevalling vindt de nacontrole plaats. Dit is met de verloskundige of arts die je zwangerschap of bevalling heeft begeleid. Bij deze nacontrole bespreken we samen de bevalling, de lichamelijke klachten en hoe je in je vel zit. Aarzel niet om vragen te stellen of te vertellen waar je mee zit. Wij zijn er om je te helpen!
Na deze controle sluiten wij de verloskundige zorg af en neemt je huisarts de zorg en begeleiding over.

Pas bevallen?

Bezoek een mamacafe

Vraag jij je als moeder wel eens af of je het allemaal wel goed doet en hoe het bij andere moeders gaat? Kom dan naar het Mamacafe. Het is dé plek om andere moeders te ontmoeten en om ervaringen uit te wisselen met andere (aanstaande)moeders. Je kunt een Mamacafe bezoeken in Sleeuwijk of Gorinchem.

child-3268265_960_720