Menu

Kraamzorg tijdens de bevalling

Tijdens jouw bevalling is de kraamverzorgende er voor jou en je partner. Of het nu die extra hand is om in te knijpen tijdens de persweeën of een koele doek op het voorhoofd. Alles wat jij op dat moment nodig hebt. Na de bevalling is zij er voor jou en je kindje.

baby-bed-blue-272056

De bevalling

Jij bepaalt wat voor jou de vertrouwde omgeving is om te bevallen: thuis of in het ziekenhuis. De kraamverzorgende assisteert bij je bevalling de verloskundige. Het is goed om te weten dat wij alléén in het ziekenhuis assisteren bij een bevalling zonder medische indicatie.

Thuis
Voor veel vrouwen is het een grote wens om hun kindje thuis ter wereld te laten komen. Wanneer er geen medische complicaties zijn, kun je thuis bevallen met de professionele zorg van je verloskundige en de kraamverzorgende. Hierbij is onze kraamverzorgende een soort vliegende kiep. Zij zet alles klaar voor de bevalling, zorgt voor rust, ondersteunt je bij de weeën en assisteert de verloskundige of de huisarts. Na de bevalling is zij er om jou en de baby te verzorgen, de kraamkamer op te ruimen en je te helpen met de eerste voeding. Zo kun je meteen genieten van die eerste, bijzondere momenten met je kindje in je eigen omgeving.

Ziekenhuis
Je kunt kiezen om in het ziekenhuis te bevallen of soms moet je om medische redenen in het ziekenhuis bevallen. Toch kun je in veel gevallen je kraamtijd thuis doorbrengen. Als er geen medische indicaties zijn om nog langer in het ziekenhuis te blijven, mag je met je baby naar huis. Onze kraamverzorgende gaat mee en helpt jullie. Zo staan jullie de eerste dag of nacht er niet alleen voor.

IMG-20200911-WA0008
pexels-natalie-3341192

Coaching

Wij weten hoe spannend een bevalling kan zijn. Zeker wanneer je thuis bevalt. Dan kan de aanwezigheid van een ervaren professional bij de hele bevalling prettig zijn. Dus niet pas van het moment dat je om de 3 minuten weeën hebt. Daarom kun je al vanaf de eerste wee om een kraamverzorgende bij je thuis vragen. Zij heeft veel ervaring met bevallingen en helpt je door de eerste fase. Dat noemen we vroegtijdige inzet bij de bevalling.
De kraamverzorgende geeft je dan vooral emotionele begeleiding tijdens je bevalling. De rust en ontspannen omgeving die een kraamverzorgster creëert, helpt jou tijdens de bevalling ook te ontspannen. De vervroegde inzet kan bij de thuisbevalling en de ziekenhuisbevalling (zonder medische indicatie).

Vind jij het prettig om tijdens de hele bevalling ondersteuning te krijgen van een kraamverzorgende? Geef dat dan aan tijdens het intakegesprek en bij je verloskundige.
En goed om te weten: de zorgverzekeraar vergoedt deze uren. Deze uren staan los van de gewone zorguren en gaan hier dus niet van af.

Medische bevalling

Ben je in het ziekenhuis bevallen?

Als je door een medische complicatie in het ziekenhuis moet bevallen, blijf je hier vaak 1 of enkele dagen. Je krijgt dan zorg van de kraamverzorgende of verpleegkundige van het ziekenhuis. Bij thuiskomst wacht je eigen kraamverzorgende op jullie. Zo kunnen jullie samen genieten van een fijne kraamtijd.

20200703 - Kinder- en kraamafdeling-51