Menu

Cursus in de buurt

In de zwangerschap is het prettig om een cursus te volgen welke je voorbereidt op de bevalling. We hebben een overzicht van de verschillende cursussen in de regio voor je op een rijtje gezet. Zo kun je een cursus kiezen die bij jou past.

shutterstock_1070973623

Cursus Borstvoeding

Borstvoeding is de beste start voor jouw baby en heeft een tal van voordelen voor moeder en kind! Tijdens een borstvoedingscursus leer je alles over hoe borstvoeding werkt, hoe je je kindje kunt aanleggen en wat als er problemen ontstaan. Maar je leert ook hoe je problemen kunt voorkomen en wat je kunt doen om de kans op een succesvolle borstvoedingsperiode te vergroten. En natuurlijk kijken we dan niet alleen naar wat je zelf als moeder kunt doen, maar ook naar wat je partner kan betekenen.
Een borstvoedingscursus kun je volgen bij:

Where Else, praktijk voor zwangerschap en opvoeding

Arkel
Bij Where Else kan je terecht voor een cursus Samen Bevallen en Voorbereid Bevallen en coaching tijdens het moederschap. Het geven van heldere informatie en persoonlijke aandacht staat centraal. Zo versterk je jullie onderlinge samenwerking en vergroot je het gevoel van vertrouwen. Daardoor ben je meer ontspannen tijdens de bevalling en de eerste stappen in het ouderschap. Coaching is erop gericht om in korte tijd kleine stappen te zetten die gericht zijn op bewustwording, verwerking en verandering.
Klik hier voor meer informatie.

Haptonomische zwangerschapsbegeleiding

Woudrichem
Haptonomische zwangerschapsbegeleiding gaat over contact maken met jullie kindje. Al voor de geboorte. Dat contact is fijn, want zo voelt je kindje al tijdens de zwangerschap dat het welkom is. En dat bevordert een veilige hechting.
Ouders leren al voor de geboorte af te stemmen op het kindje, leren wat het fijn vindt en nodig heeft. Na de geboorte hebben ouders daardoor het gevoel het kindje al te kennen en is het gemakkelijker om adequaat op de signalen van het kindje te reageren.
Klik hier voor meer informatie

Praktijk Bijzonder

Dussen
De periode rondom de geboorte van een kind is vaak hectisch, emotioneel en simpelweg heftig. Hoe bijzonder een zwangerschap en het ouderschap ook is, het is niet altijd een roze wolk. Kennis over deze periode, zodat je weet wat je kunt verwachten, geeft rust. Rust creëert zelfvertrouwen. En zelfvertrouwen zorgt ervoor dat je zelf je weg kunt vinden in deze bijzondere periode van je leven. Praktijk Bijzonder helpt je hierbij. Door middel van cursussen op maat krijg je precies die informatie waar jij behoefte aan hebt. Want dat is wat Praktijk Bijzonder zo bijzonder maakt: er wordt niet alleen gekeken naar wat bij jou past, maar ook naar wat bij je kindje past en bij jullie als gezin. Elke situatie is weer anders, want geen kindje en geen mama of papa zijn hetzelfde.
Klik hier voor meer informatie

Vol vertrouwen bevallen

Breda, Dordrecht, Waalwijk
Bij vol vertrouwen bevallen kan je kiezen uit een complete zwangerschapscursus in 1 avond voor jou en je partner, een online zwangerschapscursus, een privécursus bij jou thuis en een informatieve ochtend waarin het hebben van een baby centraal staat.
Klik hier voor meer informatie.

Haptotherapie bij zwangerschap

Giessenburg
Zwangerschapsbegeleiding richt zich op het samen beleven van de zwangerschap en het voorbereiden op de bevalling. Contact maken met het kind in de baarmoeder staat centraal in de begeleiding. Het ongeboren kind reageert op elke gevoelsprikkel en daardoor ook op aanraking. Een liefdevolle aanraking kan een gevoel van veiligheid bieden. Al vóór de geboorte kan zo de basis worden gelegd voor een gevoelsmatige band tussen de ouders en het kindje. Het is een persoonlijke begeleiding voor de zwangere vrouw en haar partner, daardoor is er veel ruimte voor individuele ervaringen en vragen.
Klik hier voor meer informatie.

Zwangerschapszwemmen

Gorinchem
Ben je in verwachting en wil je graag fit blijven? Tijdens je zwangerschap verandert je lichaam en wordt je bewegingsvrijheid minder. Waar sporten dan een hele opgave kan zijn, is Zwangerschap zwemmen dat niet: in het water kun je lekker bewegen zonder je gewrichten en spieren te belasten.
Tijdens een les Zwangerschap zwemmen doe je diverse oefeningen die je conditie en je ademhaling verbeteren. Bovendien leer je technieken om je lichaam te ontspannen. De lessen worden gegeven door Caribabad instructrices die speciaal opgeleid zijn om zwangere vrouwen te begeleiden. Je bent dus in goede handen.
Klik hier voor meer informatie

pexels-photo-887821

Wondermooi Zwanger

Werkendam​
Eigenlijk weet je lichaam heel goed hoe bevallen moet. Het is er tenslotte voor gemaakt. Daar heb je geen cursus voor nodig. Maar met onze gedachten, kunnen we dit natuurlijke proces behoorlijk dwars zitten. Het grote geheim voor een fijne bevalling klinkt dan ook simpel; ontspan tijdens de bevalling. Weet wat er in je lichaam gebeurt. Wat je (ongeveer) kunt verwachten en hoe je daar het beste mee kunt omgaan. Ook als het ondanks de goede voorbereiding anders verloopt. Wil jij samen met mij en andere zwangere je voorbereiden op een fijne bevalling? Bij Wondermooi Zwanger kan je ook terecht voor een groepsworkshop samen met je partner of een individuele cursus.
Klik hier voor meer informatie.

Zelfverzekerd Bevallen

Gorinchem
Kijk je uit naar je bevalling of zie je er eigenlijk een beetje tegen op? Verloopt je zwangerschap goed of heb je vragen over zwangerschap kwaaltjes als kuitkrampen of pijn aan je rug, bekken of stuitje? Ook dan zijn wij er voor jou: oefentherapeut Cesar Marieke la Verge geeft je praktische tips en goede oefeningen tijdens een leuke en informatieve cursus.
Klik hier voor meer informatie.

Fit Zwanger

Leerdam
Fit Zwanger is een moderne vorm van zwangerschapsgymnastiek. Door middel van oefeningen en adviezen wordt geprobeerd het uithoudingsvermogen, de kracht en stabiliteit/coördinatie te behouden of te verbeteren. Ook is er aandacht voor het voorkomen van klachten en het bevorderen van het herstel na de bevalling. Fit Zwanger is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek naar de positieve effecten van het trainen voor en na de zwangerschap.
Klik hier voor meer informatie.

Zwangerfit

Rijswijk
ZwangerFit is een actieve cursus voor vrouwen tijdens hun zwangerschap en de herstelperiode na de bevalling. Tijdens de ZwangerFit lessen train je gedurende je zwangerschap onder professionele begeleiding in een groep. Het programma is specifiek samengesteld zodat iedereen op eigen niveau wekelijks kan werken aan de algehele conditie, spierkracht en functie van de bekkenbodem en houding.
Klikhiervoor meer informatie.

Zwanger Totaal

Sliedrecht
Zwanger Totaal wordt gegeven door oefentherapeuten die zich gespecialiseerd hebben in het behandelen van zwangerschapsgerelateerde klachten. Tijdens en na de zwangerschap ondergaat je lichaam in relatief korte tijd grote veranderingen. Vrouwen die al klachten ervaren of in het verleden rug- of bekkenklachten hebben gehad, hebben veel baat bij het volgen van het groepsprogramma. Maar Zwanger Totaal is ook geschikt voor vrouwen die probleemloos de zwangerschap doorlopen en die zich graag op een actieve manier willen voorbereiden op de bevalling
Klik hier voor meer informatie.

baby-1512014_1920

Puur Mama

Sliedrecht
Het mooiste wat je kunt zijn is jezelf! Wij hebben een missie.Jou vol zelfvertrouwen laten stralen bij de geboorte van je kindje en je te bekrachtigen als moeder en vrouw op alle andere kruispunten in je leven. ​Cursussen, lessen en events: Het aanbod bij Puur! Mama is er allemaal op gericht om jou te versterken door het opdoen van inspiratie, (zelf)kennis, bewustzijn, ontspanning en kracht.
Klik hier voor meer informatie.

Zwanger, fit & voorbereid

Sliedrecht
Wil jij Fit blijven tijdens de Zwangerschap en Voorbereid de bevalling ingaan?
• Sporten onder professionele begeleiding van een bekkenfysiotherapeut
• Kleine groep (8 personen max), persoonlijke begeleiding
• Fit blijven incl. aandacht voor de bekkenbodem op een actieve en gezellige manier
• Goed voorbereid op de bevalling en de periode daarna
Kom nu trainen! Je kunt op ieder moment instromen.
Klik hier voor meer informatie.

Zwanger & Mama Pilates

Gorinchem
De oefeningen die bij Pilates horen zijn veilig om te doen in elk trimester, niet alleen om kracht, balans en uithoudingsvermogen op te bouwen, maar Pilates kan ook helpen om je bevalling soepeler te laten verlopen. Na je bevalling wil je zo snel mogelijk weer fit zijn. Pilates is dan een goede methode om je stabiliteit en kracht op een verantwoorde manier weer op te bouwen.
Klik hier voor meer informatie.

Babybrabbels

Papendrecht of Dordrecht
Bij de cursus Samen Bevallen bereid je je samen met je partner voor op de bevalling. Dat kan een privécursus zijn, samen met andere stellen of een mini-cursus als je al eens bevallen bent. Om de komst van jullie kindje met vertrouwen tegemoet te zien. De cursussen zijn nuchter en ontspannen en zijn zowel informatief als praktisch. Partners worden er actief bij betrokken. Het grootste gedeelte van de bevalling, en de periode daarna, zijn jullie namelijk met z`n tweeën.
Klik hier voor meer informatie.

Pas bevallen?

Bezoek een mamacafe

Vraag jij je als moeder wel eens af of je het allemaal wel goed doet en hoe het bij andere moeders gaat? Kom dan naar het Mamacafe. Doel van het Mamacafe is om ervaringen uit te wisselen met andere (aanstaande)moeders. Het is een plek om andere moeders te ontmoeten.
Je kunt een Mamacafe bezoeken in Sleeuwijk of Gorinchem.

filip-mroz-767365-unsplash