Menu

Jouw bevalling

Een naderende bevalling kan best spannend voor je zijn. Want hoe en wanneer zal jouw bevalling beginnen? Goed om alvast over een aantal zaken na te denken. Wil je thuis bevallen of in het ziekenhuis? Wat zijn jouw wensen en wat zijn de mogelijkheden?

shutterstock_663728050
Jouw wensen voor de bevalling en je verwachtingen kun je in het geboorteplan opschrijven

Jouw geboorteplan

Jouw wensen voor de bevalling en je verwachtingen kun je in het geboorteplan opschrijven

Waar zou je het liefste bevallen? Thuis of in het ziekenhuis? Wij helpen je een keuze te maken

Waar beval je?

Waar zou je het liefste bevallen? Thuis of in het ziekenhuis? Wij helpen je een keuze te maken

Met een goede voorbereiding begin je vol vertrouwen aan je bevalling

Voorbereidingen

Met een goede voorbereiding begin je vol vertrouwen aan je bevalling

Laatste loodjes

De weken verstrijken en je gaat steeds meer nadenken over je bevalling. Of je nu je eerste, tweede of volgend kindje verwacht, je weet vooraf niet hoe het zal gaan. Niet wanneer je wee├źn beginnen, wat je gaat voelen en hoe je hierop gaat reageren. Je kunt wel lezen wat er tijdens je bevalling gebeurt met je lichaam. Deze informatie kan je duidelijkheid en rust geven. Heb je vragen of ben je ongerust? Je kunt altijd bij ons terecht.

Voorbereid bevallen

Een goede voorbereiding op de bevalling helpt je en geeft rust. Dat betekent praktisch dat alles klaar staat voor de bevalling; van het kraampakket tot je ziekenhuistas. Maar de mentale voorbereiding op de komst van jouw kindje is belangrijker. Zoals het nadenken over de bevalling en met je partner hierover praten. Het opschrijven van jouw wensen en verwachtingen in je bevalplan kan helpen. Zo geeft het bevalplan duidelijkheid over de zorg die het beste bij jou past. Ook voor de mensen die jou begeleiden bij de bevalling.
Wij hebben een gezamenlijk bevalplan gemaakt dat je kunt invullen ter voorbereiding op je bevalling.

Meer informatie over pijnstilling vind je hier.

Keizersnede

Soms is het niet mogelijk om normaal te bevallen en eindigt je bevalling in een keizersnede. Dit kan gepland zijn of pas tijdens de bevalling duidelijk worden. Meer informatie over een keizersnede in het Beatrixziekenhuis vind je hier.

Zwanger?

Volg een cursus of voorlichting.

In de zwangerschap is het fijn een cursus te volgen die je voorbereidt op de bevalling. We hebben een overzicht van de verschillende cursussen in de regio voor je op een rijtje gezet! Zo kan je een cursus kiezen die bij jou past.

Bekijk alle cursussen
blueBottomContainer