Menu

Beatrix geboorte- en kindcentrum

De afdeling verloskunde en de kinder- en jeugdafdeling zijn samengevoegd in het Beatrix geboorte- en kindcentrum. Dit centrum is te vinden op de 5e etage. Het centrum is hier ingericht met 5 ruime verlossuites met eigen sanitair en - als men dat wil- , een bevalbad of ontspanbad.

Foto 2_Frank Dane opent Beatrix geboorte- en kindcentrum

Ontspannen bevallen

Ruimtelijkheid, een rustige uitstraling en privacy zijn leidend geweest bij het ontwerpen van deze vleugel van het ziekenhuis. De 8 kraamsuites zijn net zo ruim en luxe ingericht als de verlossuites. Als het nodig is, kunnen vrouwen na hun bevalling in een kraamsuite verblijven. Door de ruimte en de voorzieningen kan ook de partner hier samen met moeder en kind comfortabel verblijven.

Foto 1_Frank Dane opent Beatrix geboorte- en kindcentrum
20200703 - Kinder- en kraamafdeling-41

In de vleugel voor de verpleging van kinderen is nu meer ruimte voor privacy gekomen. Het vrolijke design is bedoeld om kinderen af te leiden en op hun gemak te laten voelen. Ouders kunnen in deze kamers overnachten zodat zij dicht bij hun zieke kind zijn. Dit werkt positief door op het welzijn van het kind en zorgt tegelijk voor privacy van het gezin.
De kinderafdeling heeft 23 bedden; 7 hiervan zijn voor kraamvrouwen als hun baby op de kinderafdeling moet verblijven.

FotoGKC2

Bevallen in het Beatrixziekenhuis - voorlichtingsvideo

In deze video geeft verpleegkundige Milena Dokman een rondleiding in het Beatrix geboorte- en kindcentrum. Zo kun jij een kijkje nemen op de afdeling verloskunde en de kinderafdeling.

Beatrix geboorte- en kindcentrum, de plek waar de zorg voor moeder en kind op nummer één staat.

Meer informatie vind je in de folder Welkom op het Geboorte- en Kind-centrum.